Hopp til innhold

Slik er det å bo i Trondheims nye co-living-konsept

Teresa Castillo Nilsestuen fra Bergen studerer rådgivning og voksnes læring ved NTNU, og var en av de første som flyttet inn i Nærbyen 24/7 i juli 2021. Etter et halvannen måned med co-living er hun sikker på at hun skal bo her til hun er ferdig med studiene.

Du har nå bodd halvannen måned i Trondheims første co-living bolig. Hvordan trives du så langt?

– Jeg trives så utrolig godt, og angrer ikke et sekund på at jeg grep muligheten da det var mulig å søke. Alle jeg har møtt her er kjempehyggelige.

Hvordan er det sosiale?

– Man sier hei til alle sammen og småprater gjerne i heisen. Neste uke skal det være standupshow på takterrassen med komikeren Alan Drop, og slike felles arrangementer som skjer i bygget er en kjekk måte å bli kjent med andre.

Har du brukt fellesarealene noe?

– Jeg har først og fremst brukt spill-rommet for å spille biljard sammen med kjæresten min eller kompiser. Ellers har jeg brukt loungen og tatt med folk fra klassen for å lese og samles der. Det er som regel alltid noen som er i fellesområdene, selv om det aldri er fullt.

Har du noen gode opplevelser allerede fra å bo her?

– Helt siden vi flyttet inn i sommer, har jeg brukt balkongen masse, og spiser ofte lunsjen der ute. Og da jeg kom hjem fra byen for et par uker siden, møtte jeg venn av meg som også bor her, og det var skikkelig fint å kunne komme hjem til folk du kjenner.

Hva synes du er den største forskjellen med å bo her og i et vanlig kollektiv?

– I kollektiv så ligger det ofte litt klær her og der, og folk glemmer å rydde opp etter seg. Du ender kanskje til og med opp med å vaske opp etter andre på kjøkkenet. Og slik er det ikke her. Med co-living har du fine fellesarealer, men du kan trekke deg tilbake til en egen leilighet med soverom, bad og kjøkken.

Hvem vil du anbefale co-living til?

– Om du er ny i Trondheim og ønsker å bli kjent med folk, så er co-living veldig bra. Siden det er flere blokker, så blir du også kjent med flere enn du ville gjort med et vanlig kollektiv. Og så tror jeg det passer for folk som ønsker å ha litt mer privatliv og kunne trekke seg tilbake når man ønsker det. For min del, så kommer jeg nok til å fortsette å bo her i alle fall til jeg ferdig med studiet.