Hopp til innhold

Frost knuser boligmyter

Vi er nødt til å tenke nytt om hvordan vi bor. Fremtiden vår er faktisk avhengig av det.

I Norge finnes det mange etablerte sannheter om hva som er gode måter å bo på. Nå undersøker vi noen av de største mytene for å se om det er på tide å knuse dem.

Lønner det seg alltid å eie?

4 av 5 nordmenn eier sin egen bolig, ifølge tall fra SSB. Det vil si at 1 million nordmenn bor i leid bolig. Kanskje har du hørt at det å leie bolig er å kaste bort pengene? Men er dette alltid korrekt, og kan og bør dette regnestykket også handle om mer enn penger?

Vi har undersøkt om det virkelig er slik at det alltid lønner seg å eie:

Er det unorsk å dele?

Mange nordmenn liker å ha ting for seg selv. Visste du at det finnes 3 millioner personbiler i Norge? Eller at vi nå har boliger med flere rom, og at vi er færre som deler på dem, enn før? Men ville flere av oss vært positive til å dele, om det gjorde at vi fikk tilgang på mer?

Er det virkelig slik at vi nordmenn ikke liker å dele? Vi dro til Nærbyen 24/7 hvor deling av ressurser er en del av boformen, for å grave litt i denne myten:

Er energi alt som teller?

Alle bransjer, også vi i boligbransjen, må bidra om vi skal nå regjeringens klimamål. Er det så enkelt for en boligutvikler å montere solcellepaneler på et bygg, så er bygget klimavennlig? Og kan det være at myndighetene ikke ser hele bildet i dag?

Det viser seg at ting er ganske mye mer komplekst enn som så. Se hva vi har funnet ut her:

Bli med på laget

FNs 17 bærekraftsmål er et stort løft og fellesprosjekt for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringer, i hele verden. Vi i Frost Eiendom skal bidra med det vi kan. Sammen med ansatte og samarbeidspartnere har vi valgt oss ut fire mål som sier hvordan vi skal jobbe med bærekraft i Frost Eiendom. Slik at fremtidens boliger bygges på en måte som er bra både for miljøet, byen og folk.

Vil du høre mer, eller lurer på noe? Ta kontakt med oss!

Vår kontaktperson:

Rune Pedersen
Strategi- og utviklingsdirektør
Mobil: 950 38 600
rune.pedersen@frost.no