Hopp til innhold

Snart kan du bo med sjøutsikt på Tempe

Sentralt i Trondheim og med luft under vingene, de nye leieboligene på Tempe vil få det til å kile i magen. Her blir det også lett å være sosial med nye møteplasser som en ny kafé og park. Det er på tide å bli kjent med Tempe på nytt.

– Når vi bygger høyt, kan vi utvikle hele området. Vi får plass til en stor og fin park og en kafé i 1. etasje i bygget som alle kan stikke innom for en kaffe eller matbit. Dette blir gode møteplasser i en bydel som vil blomstre de neste årene, sier daglig leder Rigmor Frost i Frost Eiendom.

Det nye boligprosjektet Ola Frosts veg 5 (bak) vil få 116 moderne leiligheter og skal etter planen stå ferdig i andre halvdel av 2024. Rundt bygget utvikles det nå en park med blant annet mange treningsmuligheter.

– Vi tror de nye boligene, parken og kafeen vil gjøre at flere oppdager kvalitetene med Tempe. Området ligger sentralt i byen, men har samtidig nærhet til Nidelva og mange turmuligheter. Så her er det fint å bo, men også trivelig å komme på besøk, forteller eiendomsforvalter Gunn Utnes i Frost Eiendom.

Byggehøyden gir muligheter på bakken

Tempe/Sorgenfri er en av Trondheim kommunes områdesatsinger fram mot 2032 og er derfor en bydel hvor det skjer stadig mer spennende.

Frost Eiendom har lenge vært til stede på Tempe og har fra før av bygget blokkene i Ola Frosts veg 1–4.

«Vi tror de nye boligene, parken og kafeen vil gjøre at flere oppdager kvalitetene med Tempe.»

Gunn Utnes, eiendomsforvalter

– Vi er glade for at kommunen satser på Tempe/Sorgenfri, og det skjer mye rundt oss med nye etableringer, festivaler og arrangementer. Vi ønsker å bidra til at det skjer enda mer og samarbeider allerede med andre aktører rundt oss for å lage aktiviteter til glede for folk i alle aldre, sier Gunn Utnes.

Ola Frosts veg 5

  • Nytt boligprosjekt med utleieboliger på Tempe fra Frost Eiendom.
  • Står ferdig andre halvdel i 2024.
  • Inneholder 116 boliger, fra 1-roms til 5-roms leiligheter.
  • Får en egen kafé i 1. etasje, egen gjesteleilighet og park.

Prosjektleder Audun Husdal Pedersen i Frost Eiendom viser til at det er gjennom å bygge høyt at det blir mulig å utvikle arealet på bakken, som gir flere møteplasser.

– Vi hadde trengt fire ganger så mye areal om vi skulle bygd samme antall boliger i et bygg på fire etasjer. For å si det sånn, hvis vi hadde bygd i bredden, hadde vi nesten duppa nedi Nidelva. Nå får vi utnytta tomta maks og laget bydelsrom både til glede for beboere og andre som er nysgjerrig på Tempe, sier Husdal Pedersen.

Alle som flytter inn i Ola Frosts veg 5 vil få egen balkong. I midten ser du skisse av den nye parken som blir en grønn lunge på Tempe. 3D-tegning: Herzog/visualis-images

Sjøutsikt på Tempe

De øverste boligene i den nye blokken vil trone over 50 meter over bakken med utsikt helt til Trondheimsfjorden.

Høyt over bakken har du som bor nordvendt fantastisk utsikt til Nidarosdomen, Trondheim sentrum og Trondheimsfjorden.

– Det er et artig poeng at det nå blir mulig å få sjøutsikt på Tempe. På toppen vil du faktisk se en god del av fjorden, sier Audun Husdal Pedersen.

Når det gjelder selve boligene, vil de holde høy standard. Smarte og arealeffektive leiligheter utnytter hver kvadratmeter. Selv 1-romsleilighetene i Ola Frosts veg 5 vil ha alt du forventer av en moderne bolig i dag.

«Her vil du både bo og leve godt, enten du flytter hit alene eller med familie.»

Audun Husdal Pedersen, prosjektleder

– Her vil du både bo og leve godt, enten du flytter hit alene eller med familie. De største femromsleilighetene kan også passe godt til studenter som vil bo nærme både lesesalen og de mange sosiale tilbudene i Trondheim. Det er jo bare et tre kilometer til sentrum herfra, sier Audun Husdal Pedersen.

Får egen gjesteleilighet

De siste årene har Frost Eiendom satset stort på sosiale boligformer. Nærbyen 24/7 på Sorgenfri er et co-living-konsept hvor folk deler på fellesrom og tjenester.

Ola Frosts veg 5 vil også få lignende tilbud, uten at bygget blir et rent co-living-prosjekt.

– På Tempe ordner vi med en gjesteleilighet som beboere kan leie til en svært god pris. Det gjør det enklere å ta imot besøk. Vi har også en fellesleilighet som er et sted folk kan samles til selskap og sosiale arrangementer. Så etablerer vi en utleieordning for elsykler, samt at vi har sykkelverksted hvor du kan ta vare på sykkelen din. Planen er også å få på plass en bildelingstjeneste, forteller Gunn Utnes.

Turmulighetene er ikke langt unna med Nidelva like ved. Du vil også kunne bruke en fin gang- og sykkelsti inn til Trondheim sentrum og benytte deg av hyppige bussavganger.

Frost Eiendom er opptatt av å bygge bærekraftige boliger som tar godt vare på ressursene våre.

– Når vi deler på fellesrom og tjenester, så vet vi at klimavtrykket blir mindre. Men kanskje det aller beste for deg som bor her er jo at du får tilgang på mer, sier Rigmor Frost.

Det gode leieforholdet

Frost Eiendom er Trondheims største private boligutleier og har leid ut boliger i en årrekke. Beboerundersøkelser viser tilfredse beboere som trives godt.

– Vi har et mål om være en seriøs aktør med ting på stell. Folk skal føle at det er bekymringsløst å leie av oss. Vi leier ut til mange forskjellige mennesker og mener det er viktig for en by som Trondheim at det finnes leieboliger sentrumsnært, sier Rigmor Frost.

Hun gleder seg til at Frost Eiendom kan ønske folk velkommen i de nye boligene på Tempe – og en grønnere bydel der det skjer mye.

– Her skal ikke folk bare bo, men møtes og leve godt, sier Rigmor Frost.

Visste du dette om Tempe?

  • Folk har bodd på Tempe siden tidlig 1900-tall, og bydelen er oppkalt etter de greske gudenes dal ved fjellet Olympen.
  • Tempe ligger rett ved Holtermanns veg hvor det går metrobuss samt andre busslinjer med hyppige avganger.
  • Tempe har eget butikksenter i Max-bygget med dagligvarebutikk, apotek og frisør.