Hopp til innhold

Praktisk info og instruksjonsvideoer

Her finner du instruksjonsvideoer og praktisk info til deg som leier på Voll Studentby. Se spørsmål-og-svar-seksjonen lengre ned på siden.

For leietaker

 

Åpningstider Voll Studentby sommer 2022

Mandag – fredag 08.00 – 16.00

Depositum

VIKTIG!! Det er ikke mulig å betale depositum via Frost Bolig (www.frost.no) dersom du har uspesifisert bolig på Voll Studentby. Benytt da giro som finnes på siste side på leiekontrakten for betaling i nettbank. Du kan også finne betalingsinformasjon for depositum ved å logge deg på www.frost.no – Min Side – Meny – Økonomi – Depositum.

Husordensregler

 

Vedlegg til leiekontrakten: «Husordensregler» får du lastet ned ved å trykke her. Les godt gjennom husordensreglene før du flytter inn.

Leieavtale

 

Om vår leieavtale: 

Våre leieavtaler er laget i tråd med husleielovens §11-2 Elev- og Studentboliger. Dette gir leietaker færre rettigheter enn ved leie av annen bolig.

Utleier kan ha en felles konto for depositum og renter fra depositumskonto tilfaller utleier.

Vi tilbyr to kontraktstyper:

1. Tidsbestemt leiekontrakt med 3 måneders oppsigelsestid til 15% høyere pris i hele kontraktsperioden. Kontrakten går til 31.7 hvert år, men man kan si opp kontrakten med 3 måneders varsel. Dette er en kontrakt som har 15% høyere pris. Man betaler da for en større fleksibilitet.

2. Tidsbestemt leiekontrakt uten oppsigelsestid. Voll Studentby har leiekontrakter på 12 måneder frem til 31.7 hvert år.

Se eksempel på avtalen her.  

 

1.-års student fra høsten 2022?

Dersom du er kommende 1.årsstudent og håper på studieplass fra høsten av kan du allerede nå få signere leiekontrakt på Voll Studentby for skoleåret 2022/23.

Skulle du være så uheldig at du ikke kommer inn på skole gjelder følgende retningslinjer:

1. Før 1.august må det gis skriftlig varsel pr epost til voll@frost.no om at man ønsker seg løst fra leiekontrakt. Det kan bli avkrevd bevis for at man ikke har studieplass i Trondheim.

2. Vi gir garanti på at leieavtalen er avviklet innen 1 mnd dersom man overholder fristen på varsel før 1. august. Når din leiekontrakt er avviklet vil du motta beskjed om dette skriftlig fra Voll Studentby.

3. Dette innebærer ikke at man uansett må betale for 1 måned, men at man må regne med at dette kan bli utfallet. Siden det er leietakers marked i Trondheim nå er det dessverre stor sannsynlighet for at man må betale leie i alle 1 måneder.

4. Dersom din forespørsel kommer etter 01.08 kan du ikke forvente å få avviklet leiekontrakten dessverre. Vi vil forsøke å finne ny leietaker, og avvikle i alle tilfeller, men erfaringsmessig klarer vi ikke å hjelpe alle.

 

NB! Ønske om avvikling MÅ varsles skriftlig før 1. august for å kunne benytte seg av garantien!

Assistanse festbråk og innelåsning

 

Det skal være stille på Voll studentby etter kl. 23.00 på hverdager, og etter kl.00.00 på dager før helligdager og i helgene. Opplever du bråk/festbråk etter disse tidspunktene? Se punkt under

Dersom du opplever uvedkommende på Voll studentby eller trenger assistanse av vekter, kan du ringe til vår døgnbemannede vektertjeneste Avarn security på telefon;

Dersom du som leietaker på Voll Studentby har mistet eller forlagt nøkler og trenger hjelp til innlåsing utenfor vaktmesters arbeidstid (mandag-fredag 07:30-15:30)? Da kan Avarn security være behjelpelig med dette. Ta kontakt direkte med Avarn security på telefon

Dette koster kr ,- og betales via VIPPS ved innlåsning.

Rengjøring i botiden

 

Alle leietakere som bor i våre kollektiv med 7, 8 og 14 personer er innlemmet i en turnusordning for rengjøring av fellesareal.

Administrasjonen på studentbyen har laget turnuslister for fordeling av arbeid mellom leietakere. Det er viktig at dette arbeidet utføres for god trivsel og hygiene.

Rengjøringen sjekkes mandager, men ved behov kan det sjekkes hvilken som helst dag i uka! Dersom arbeidet ikke er tilfredsstillende legges det igjen en rapport på mangler. Dersom vi mener det er behov for ytterligere oppfølging av renholdet vil ny sjekk bli utført påfølgende dag. Dersom renholdet fremdeles ikke er godkjent vil rengjøringsfirma bli kontaktet for å utbedre renholdet på leietakers regning. Det er derfor svært viktig at ansvarlig leietaker tar kontakt med administrasjonen eller vaktmester dersom tilbakemeldingen via skjema oppleves som uklart.

Listene skal kvitteres av leietaker etter utført arbeid. Det har tidligere vært mange kjøkken med svært dårlig renhold, og dette håper vi å bedre ved å ha enda klarere rutiner for renhold.

NB! Når det på vaskelistene står at ansvarlig skal sette inn rene kopper fra oppvaskmaskinen, så mener vi at den som har vaskeuke skal se til at det blir gjort. Alle  må likevel ta felles ansvar på kjøkkenet. Dersom ikke kopper og kar settes inn / tas ut, vil det heller ikke være mulig å holde kjøkkenet rent.

Manglende renhold blir sett på som brudd på leiekontrakten med Frost Eiendom As, Voll Studentby og kan føre til heving av kontrakt eller avslag på fornyelse av leiekontrakt.

Flytte inn

 

Nøkler kan hentes i administrasjonen. Denne finner du i det blå bygget midt i studentbyen (Vegamot 1). Dersom dette ikke passer, ber vi leietakere ta kontakt med administrasjonen på Voll Studentby for annen avtale senest 3 virkedager før ankomst (epost: voll@frost.no).

Åpningstider Voll Studentby sommer 2022

Mandag – fredag 08.00 – 16.00

Rengjøring av fellesarealer 

Vi har hvert år renholdere som vasker ned alle felleskjøkken ved innflytting i august. Dette vil bli gjort i starten av august, og det er ikke sikkert at de har tatt nettopp ditt kjøkken før du rekker å flytte inn. Disse er i kontinuerlig bruk, så det er dessverre ikke mulig å holde de rene gjennom hele innflyttingsperioden heller. Vårt beste råd er å komme i gang med godt samarbeid om renholdet så snart man har flyttet inn.

Innflytting med kontraktstart midt i skoleåret

Nøkler kan hentes i administrasjonen i våre åpningstider. Avtal på forhånd.

Dersom du ønsker å hente ut nøkler andre dager eller tidspunkt kan vi legge ut nøkler i nøkkelsafe ved bestilling av denne tjenesten minimum 3 virkedager i forveien.

Parkering ved innflytting:

Det er mulig å stå ved inngangen for å laste av eiendeler dersom man har betalt for parkering, men så snart man er ferdig må bilen flyttes til parkeringsplassen. Området er regulert av Europark, og det finnes betalingsautomat ved innkjøring til parkeringsplassen.

Dette må man selv ta med seg:

 • Seng (vi anbefaler 90×200 cm, men det er mulig å sette inn 120×200 cm. Voll Studentby har avtale med Bohus, se under)
 • Skrivebord og stol (ikke for leietakere i 4, 8 og 14-manns kollektiv)
 • Dyne, pute og sengetøy
 • Håndklær
 • Gardiner. Se under for mål av vindu (enkelte hybler har persienner eller rullegardin fra forrige leietaker)
 • Kopper og kar (ikke for leietakere i 14-manns kollektiv)
 • Kjeler og panner (ikke for leietakere i 14-manns kollektiv)
 • Annet ønskelig kjøkkenutstyr
 • Eventuelt strykebrett og strykejern

Vi har:

Garderobeskap

Skuffe til å ha under seng (hybler for 7 personer og dubletter)

Dusjforheng

Støvsuger

Mål innvendig vindu:

Bygg A-L: 120x114cm

Bygg M-T: 144×114 cm

Bygg W-X: Rullegardiner er montert her

NB! Når du kommer for å hente ut nøkler må du fremvise opptaksbevis for studie (kvittering fra samordna opptak e.l.) samt kvittering for depositum. Uten dette vil vi ikke tilby noen innflytting.

Innkjøpsavtale seng

Voll Studentby har inngått innkjøpsavtale med Bohus Bo Møbler. Denne kan benyttes for beboere ved kjøp av seng. Kontaktinformasjon til Bohus i Trondheim finnes på deres nettsider: www.bohus.no.

Leietakere på Voll får derfor 20% rabatt, og mulighet til levering av seng til rabatert pris.

Bohus kommer til å ha kampanjepriser på rammemadrasser ved studiestart.

Din adresse på Voll Studentby

(ditt navn)

Vegamot 1, (din oppgang og ditt romnummer)

7049 Trondheim

På Voll Studentby får du selvsagt din egen postkasse som vi merker med ditt navn.

Flytte ut

Følgende informasjon gjelder for alle som skal flytte ut:

Husk å melde fra om hvilken dato du flytter ut. Dette gjøres ved å logge deg på «Min side» på Appen (Frost Bolig) eller fra første side på våre hjemmesider, gå til menyen til venstre og velg «kontrakter». Der klikker du på «oppsigelse» og fyller inn all den informasjonen vi ber om.

Du vil få utdelt informasjon om utflytting samt hjelpemidler til utvask (bad) dersom du kommer innom administrasjonen.

90 dager før din leiekontrakt går ut, vil det komme en sjekkliste til egen bruk inne på min side. Denne benyttes i forbindelse med vask og flytting. Denne listen er identisk med den som vaktmester senere benytter ved ferdigbefaring av din bolig. Meld også inn feil og mangler som har oppstått i botiden, enten det er slitasje som vi dekker, eller det er skader du selv er ansvarlig for å dekke.

Dette deles ut innen utflytting:

1 skure-pad

1 mikrofiberklut

2 forskjellige vaskemidler (til bad)

Informasjon om hvordan «vaskepakken» benyttes ( pdf-doc )

På utflyttingsdagen: kom innom administrasjonen og be om sjekk så snart du er helt ferdig, slik at vi kan sende en vaktmester (innen kl. 15). Du får da en mulighet til å rette opp eventuelle feil/mangler ved vasken.

Sjekk av hybelen innen kl. 15:00 utflyttingsdagen (virkedager)

Vi ønsker at alle vasker hybler / leiligheter grundig før inspeksjon. Dersom noe må utbedres må det settes av tid til dette innen vår arbeidsdag er over. Vi ber derfor om at inspeksjon utføres innen kl. 15:00.

Når du er klar for at vi ser over, kom innom oss i administrasjonen eller ring oss på tlf. 73 94 97 80. Vi sender da en ansatt som kommer til boligen så snart som mulig. Vi ønsker at leietaker er tilgjengelig for informasjon om eventuelle utbedringer og instrukser fra den som inspiserer. Inspeksjon skal derfor utføres med leietaker tilstede.

Utflytting uten sjekk?

Dersom dere flytter ut, uten at vaktmesteren har fått sjekket vasken kan det foreligge mangler på renholdet. Det er lett å overse noe, selv om man er grundig. Skulle det være nødvendig for oss å utføre ytterligere renhold vil kostnaden for dette faktureres med kr 500,- pr. påbegynte time. Ved svært dårlig renhold vil rengjøringsbyrå utføre jobben etter faste takster. Pris pr. 01.01.2022 er fra 1.750,- for hybel.

Bestille nedvask 

Ønsker du å sette bort alt ansvar for renhold? Da kan vi selvsagt hjelpe!

Les mer om dette under menyen Flyttevask.

Flyttevask

 

Slik bestiller du:

Send en henvendelse via Min side – Meny (tre streker øverst til venstre) – Henvendelse. Velg kategori flyttevask.

Husk å melde inn utflyttingsdato.

Priser:

 • Hybel og dublett, kr. 1 495,-
 • Dublettkjøkken, kr. 495,-
 • Leilighet, 25 kvm, kr 1 995,-
 • Leilighet, 30-34 kvm, kr. 1 995,-

Hybelen må være tømt for eiendeler.

Dersom det ligger igjen hensatte eiendeler vil det faktureres kr 500,- pr medgåtte time for fjerning. I tillegg kommer eventuelt bortkjøring av avtall (gjelder ved større eiendeler).

Strøm

 

Avregning av strømforbruket skjer 1 gang pr. år og foretas ved ordinær avvikling av leiekontrakt (hver sommer).

Differansen mellom estimert og faktisk forbruk vil enten faktureres eller krediteres etter den årlige evalueringen.

Årsforbruket kan variere fra år til år avhengig av bruksmønster, vær, temperatur

og de til enhver tid gjeldende strømpriser.

Hver boenhet får sin prosentandel av det totale arealet i en oppgang, og avregnes etter denne prosenten.

Dere har stor mulighet til å påvirke eget forbruk, og vi oppfordrer alle til å bli enda mer bevisste på energiøkonomiserende tiltak.

Studentbyen har stort fokus på dette og jobber til enhver tid med å finne nye og bedre enøk-løsninger.

Avfallshåndtering

 

Voll Studentby har to steder for avhending av avfall

Oppgang A-T skal bruke containere ved dyreklinikken.

Oppgang W-X skal bruke containere utenfor X.

 

Kildesorterting

All søppel skal kildesorteres etter anvisning slik at restavfallscontainer ikke blir full før tømmedag

På Voll Studentby finnes:

Rød boks i sportsbod: lyspærer, lysrør, batteri, småelektronikk

Container for papir: papp og papir

Container for plast: plastemballasje, potetgullposer og isopor

Container for restavfall: alt øvrig avfall.

Container for glass og metall: plassert på parkering ved smådyrklinikk

 

Eksterne returpunkter:

Elektroavfall: Alle butikker som selger elektronikk. Eks: IKEA Leangen, LEFDAL Tiller

Alternativt kan også vaktmester bistå med elektronisk avfall.

Feil og mangler

Alle leietakere på Voll Studentby kan melde inn skader og mangler fra «Min side» – Meny – Henvendelser.

Vi hanbefaler at man laster ned appen Frost Bolig. Dette vil gjøre det lettere å administrere og følge med på saker. Feilmeldingen kan da sees av beboer, administrasjon samt vaktmester. Det er også mulig å legge inn kommentarer i ettertid på en feilmelding.

Som leietaker eller søker kan du også melde inn feil og mangler her.

Brannsikkerhet

 

Voll Studentby, Frost Eiendom As setter brannsikkerhet høyt. Vi har noen bygg som er satt opp i 1997-2000, og noen som er satt opp i 2015. Det er litt ulikt hvordan disse byggene er oppført.

Bygg A-T

Her finnes det brannslanger i korridorer i alle etasjer. Brannslangene er nye (byttet seneste to årene) og fungerer godt til slukking da man ikke har tidsrisiko – går ikke tomt.

Byggene er delt inn i brannceller som sørger for at en eventuell brann ikke vil spre seg.

Det ble i 2017 / 18 installert nytt heldekkende brannvarslingsanlegg på bygg A til T. Anlegget har direkte varsling til Securitas. Det finnes avstillingstablå i hver etasje samt inne på dubletter. Instrukser for bruk av denne henger på veggen ved avstillingsknappen.

Brannmeldere er tilkoblet brannsentral og direkte strømforsyning og skal ikke ha batteri isatt.

Les branninstruker bygg A-T

 

Bygg W-X

DIsse byggene er satt opp i 2015 og har heldekkende brannvarslingsanlegg samt sprinkelanlegg.

I tillegg finnes det brannslukningsapparat på byggene som kan benyttes dersom ikke sprinkelanlegget utløses. Ved mindre branner vil det være hensiktsmessig å benytte et skumapparat for å unngå at brannen sprer seg eller vokser seg stor.

Byggene er delt inn i brannceller som sørger for at en eventuell brann ikke vil spre seg.

Heldekkende brannvarslingsanlegg har avstillingsknapper i alle boenheter. Det henger instrukser ved disse om hvordan man betjener avstillingsknappen.

Brannmeldere er tilkoblet brannsentral og direkte strømforsyning og skal ikke ha batteri isatt.

Les branninstrukser bygg W-X 

Vaskeri

Vårt vaskeri fra Miele er på nett og dere kan her få fullstendig oversikt over vaskeriet.

Dere kan se hvor mange maskiner som er i bruk til enhver tid og fylle på vaskerikonto med elektronisk innbetaling.

Innlogging skjer her:

 

LOGG INN

Vi anbefaler at dere tar en titt på Brukerveiledningen også.

 

Bruk av vaskeri:

Vaskemaskinene er koblet direkte til såpedispensere, slik at det ikke er nødvendig å kjøpe eget vaskemiddel / skyllemiddel (har du spesielle såpeallergier så ta kontakt med administrasjonen for egen løsning). Pris for såpe er inkludert i vask, det samme gjelder tørketrommel. Våre tørketromler er av svært høy kvalitet (Miele) og tar alle typer tøy, også ull. Det er ikke tillatt å tørke klær i korridorene, da dette vil hindre rømningsveier ved f.eks. brann.

Priser

Vask med vaskemiddel + tørk kr. 20,-

Vask uten vaskemiddel + tørk kr 18,-

 

Vaskeribrikke:

For å ta i bruk vaskeriet trenger dere en brikke.

Dette får alle leietakere utdelt ved innflytting. Brukernavn og passord for innlogging på brukerkonto hos Miele blir sendt i velkomstmailen som sendes ut ved innflytting. For å komme i gang logger man seg på sin vaskerikonto ved å trykke på «LOGG INN»-knappen på toppen av denne siden. Legg så inn ønsket beløp på kontoen.

 

Mistet vaskekort:

Tap av vaskeibrikke vil faktureres med kr 150,- (se prisliste, vedlegg til leiekontrakten).

Du kan få ny brikke utlevert i administrasjonen eller lagt i postkassen dersom du sender oss en henvendelse (voll@frost.no) eller ringe (73949780), Faktura kommer på Min Side under økonomi. Vi sender også en kopi på epost.

 

Mistet brukernavn og passord:

Har du mistet eller glemt brukernavn og passord kan dette sendes på nytt på e-post.

Dette er mulig å finne uten at du kommer innom med kortet.

Du kan derfor skrive en e-post (voll@frost.no) eller ringe (73949780), så sender vi deg din informasjon.

 

Ta kontakt dersom du har spørsmål angående systemet.

Parkering

 

Vi har en parkeringsplass med 33 plasser på Voll Studentby. Denne blir regulert av Trondheim parkering. Betaling for parkering skjer ved å benytte betalingsautomat ved innkjøringen til parkeringsplassen. Leietakere kan leie parkeringsplass ved å kontakte oss på voll@frost.no.

Pris for fast plass pr 01.08.2022 er kr 550,-/mnd

Lesesal

 

voll_studentby lesesal.jpg

 

Lesesal 

Voll Studentby har en egen lesesal til sine leietakere og vi håper at våre leietakere setter pris på en godt fungerende leseplass. Denne finnes like ved oppgang O, med store glassfronter.

Lesesalen er delt opp i to større saler, samt tre mindre kontorer. Det er kontaktpunkter til strøm og internett i tillegg til tråløst nett på lesesalen.

Vi har også en liten sofakrok med gratis kaffe, vannkoker og en mikro for de som ønsker en pause i lesingen.

TV og internett

 

På Voll Studentby leveres TV- og bredbåndstjenester av Telia

Problemer med oppkobling til internett på hybel/leilighet Vegamot 1 A-T? Se her.  

Bredbånd

Alle leietakere får en hastighet på hele 100 Mbps inkludert i husleien. I tillegg medfølger en rekke smarte tilleggstjenester. Blant annet Telia Sky – lagringstjeneste med ubegrenset lagringsplass for ubegrenset antall enheter, samt egen mailkonto og sikkerhetspakke (antivirus). Det finnes Inteno-boks (ruter) på alle hybler. Det leveres både kabler og trådløst nett til hyblene via inteno-boksen. For priser ved oppkjøp av ekstra hastighet, se under.

TV

Alle får mulighet til å bestille TV fra Telia til sterkt rabattert pris. Ved bestilling får du også med Telia Web TV og Telia TV App som gir deg tilgang til tv-innhold overalt i Norge – uten ekstra kostnad. Ønsker du å bestille TV ta kontakt med Telia kundesenter på telefon 92 40 50 50. Oppgi ditt navn, adresse inkludert H-nummer.

TV – mini

Med TV MINI har du alltid de mest populære tv-kanalene, norske kvalitetsfilmer, digital radio og musikktjenesten Stingray inkludert. TV MINI kan du bestille for bare kr. 110,-.

TV – START

Med TV START får du 50 poeng du kan velge ønsket innhold for. Skreddersy ditt eTelia TV-tilbud og velg blant annet mellom strømmetjenester som HBO Nordic og Curio, sportskanaler, internasjonale aktualitets- og nyhetskanaler eller TV-kanaler for barn. Du kan endre innholdet i TV-pakken så ofte du vil – uten ekstra kostnad. Om du ikke ønsker å gjøre et aktivt valg vil du uansett få tilgang til hele Eliteserien, Obosligaen, norske kvalitetsfilmer og en mengde gode TV-kanaler.

TV START kan du bestille for Kr. 299,- pr mnd.

Rabatterte internettpriser fra 01.01.2022:

Abonnement Mbps

Pris pr mnd.

 • Voll 100/100 Inkludert i husleien
 • L 300/300 – Kr. 149,-
 • XL 500/500 – Kr. 249,-
 • XXL 1000/1000 – Kr. 399,-

Priser og hastigheter kan endres. 

Bredbåndstips

 1. Ditt leilighetsnummer er merket på modemet installert i din hybel. Der finner du også navn og passord til ditt trådløse nettverk.
 2. Du er aldri garantert full hastighet på et trådløst nett. Derfor anbefaler vi alltid at du benytter kabel til dine enheter som krever fart og stabilitet.
 3. Alle våre bredbåndsabonnement inkluderer ubegrenset skylagring i Telia Sky, mailkonto og sikkerhetspakke. For å få tilgang til tjenestene må du først registrere abonnementet i ditt navn. Dette gjør du ved å kontakte vårt kundesenter på telefon 92 40 50 50. Oppgi navn og adresse inkludert H-nummer.

Alle leietakere og brukere av Voll Studentbys nett plikter å sette seg inn i og følge gjeldende IT-reglement (pdf).

Dersom du har problemer med TV / internett eller ønsker oppgradering av ditt abonnement tar du kontakt med Telia på telefon 92 40 50 50.

 

Kundemottak til Telia er på alle Telia-butikker:

 • Trondheim Torg
 • City Syd
 • Solsiden

Du finne kontaktinformasjon til Telia her: https://www.telia.no/kundeservice/kontakt-oss/kontaktskjema/

Prisliste tilleggstjenester

 

Ekstratjenester eller ikke oppfylte forpliktelser i henhold til kontrakt vil bli fakturert. Beløp som faktureres skal dekke faktiske kostnader / utgifter. Vedlegget under gir et prisestimat.

Trykk her for å laste ned vedlegg til leiekontrakt: «Prisliste tilleggstjenester»

TOBB

 

Frost Eiendom, Voll Studentby har et godt samarbeidsavtale med TOBB

og deres Storbysamarbeid. Dette omfatter ca. 329 662 medlemmer

fra Vestbo og BOB i Bergen, USBL i Oslo og omegn, BATE i Stavanger,

BoNORD i Tromsø, Bodø BBL og TOBB i Trondheim.

 

TOBB og Storbysammarbeidet tilbyr medlesfordeler som fortrinnsrett til studentboliger.

Dersom du er medlem vil du komme først i ventelistene hos Voll Studentby. Skriv i kommentarfeltet på søknaden at du er medlem, så oppnår du dine fordeler hos Frost Eiendom, Voll Studentby.

Les mer på nettsidene til TOBB.