Når bør du heller leie enn å eie bolig?

Svarer du JA på noen av disse spørsmålene kan det være mer lønnsomt å leie!

 

Bare for å ha sagt det: For de fleste er det riktig å eie sin egen bolig. Prisveksten de siste årene har skapt store verdier for de fleste som har investert i egen bolig. Men for noen kan det likevel være både smart og lønnsomt å leie. Se om du er en av dem her:

 

 • Ser du for deg å bo i leiligheten i mindre enn 5 år?
  Selv om verdistigningen på boligen ser pen ut de første årene, er kostnadene ved kjøp, salg og flytting ofte så store at det likevel ikke vil være lønnsomt å eie. Dokumentavgift, oppussing, vedlikehold og meglerhonorar er bare noen av utgiftene som følger med et boligkjøp.

 

 • Er du i en livssituasjon som gjør at du trenger midlertidig bolig?
  Livet skjer. Etter for eksempel et samlivsbrudd kan det være lurt å bruke tid på å etablere seg på nytt, og ikke rushe inn i nye forpliktelser på boligmarkedet. Det samme gjelder om du er ny i byen og vil finne ut hvor og hvordan du vil bo. Flytter du i forbindelse med jobb-bytte kan det også være hensiktsmessig å leie til prøvetiden er over.

 

Frost-Heller-leie-enn-eie-600x400.jpg

Frost-Heller-leie-enn-eie-600x400-2.jpg

 

 • Har du behov for å frigjøre kapital?
  Går du rundt med drømmer du ikke realiserer fordi du er bundet opp økonomisk med hus og hjem? Stadig flere velger å frigjøre penger de har spart i egen bolig for å reise eller starte et nytt prosjekt de brenner for. Frihet til å flytte raskt om drømmejobben eller andre spennende muligheter byr seg er også noe mange verdsetter.

 

 • Får du litt fnatt av tanken på plenklipping og snømåking?
  Å eie sin egen bolig gir mange voksenpoeng, men medfører også mye ansvar. Om du ikke liker å drive med vedlikehold selv kan dette bli både dyrt og negativt. Leier du derimot, kan du gjøre mer av det som gjør deg glad, og overlate kjedelige plikter til en utleier med vaktmestertjenester.

 

 • Mangler du egenkapital?
  Det kan være tøft å komme inn på boligmarkedet, det krever både solid inntekt og høy egenkapital. Er du ukomfortabel med å sette deg i en gjeldssituasjon som føles risikabel, bør du heller sjekke om leiemarkedet er noe for deg. Velger du en proff utleier kan du ende opp med bedre leilighet, serviceløsninger og utearealer, enn om du må ta til takke med en kjøpt bolig som ikke tilfredsstiller standarden din. 

 

Vårt nyeste leilighetskonsept har nettopp dette - en standard du ikke finner maken til andre steder. Nå bygger vi
Nærbyen 24/7 - Trondheims første co-living-leiligheter sentralt på Sorgenfri. Her kan du flytte rett inn i splitter ny leilighet med alt du trenger, og samtidig få tilgang på tjenester og tilbud du ikke får noe annet sted! Inkludert i husleie har du blant annet tilgang på stort kjøkken med plass til 12, co-working, spill/filmrom og treningspark rett utenfor din egen dørstokk. Her er det muligheter for nettverksbygging og nye vennskap samtidig som du kan kose deg i eget selskap når du føler for det.

Registrer gjerne din interesse (det er helt uforpliktende), så får du mer informasjon om prosjektet og mulighet til å bli en av de første som flytter inn!